Als je erover nadenkt om te beginnen met het beleggen, weet je waarschijnlijk niet hoe je moet beginnen en waarin je moet beleggen. De investeringswereld kan zeer intimiderend zijn voor de beginner. In feite kan het soms ook verwarrend zijn voor degenen die ervaren zijn. Hieronder volgen 8 tips die je helpen aan de slag te gaan in de beleggingswereld en waarmee je als beginner op een duurzame manier kunt beleggen.

  1. Investeer eerst in jezelf

De beste investering die je kunt doen, is naar jouw eigen vermogen. Alles wat je kunt doen om jouw eigen vaardigheden of bedrijf te ontwikkelen, is waarschijnlijk productiever. De meeste mensen halen het grootste deel van hun geld niet van de aandelenmarkt. Ze halen het uit hun carrière. Dus investeer eerst in jezelf.

  1. Vertrouw in jezelf als een succesvolle belegger

Het moeilijkste is om je investeringsbeslissingen te vertrouwen. Je denkt altijd dat anderen gelijk hebben en je hebt ongelijk. In plaats daarvan moet je studeren en in jezelf geloven. Om succesvol te zijn, moet je de angst overwinnen en geen aandacht schenken aan wat anderen je vertellen. Verzamel kennis en neem zelf investeringsbeslissingen om los van de kroon te staan en een winnaar te zijn.

  1. Doe alleen investeringen die je begrijpt

Je moet nooit in bedrijven investeren die je niet volledig begrijpt. Voordat je belegt in een bedrijf, moet je eerst begrijpen hoe het bedrijf geld verdient en wat de belangrijkste factoren zijn die de betreffende sector niet meer dan 10 minuten beïnvloeden. Als je het bedrijf niet binnen 10 minuten begrijpt, ga dan verder met het evalueren van een ander bedrijf op deze basis. De meeste mensen kunnen de volgende modetrend onder tieners niet voorspellen of een medicijn succesvol zal zijn in de markt. Zelfs als je meer gegevens dan wie dan ook zou hebben, is het nog steeds onmogelijk om de toekomst 100% nauwkeurig te voorspellen. In situaties die steunen op een nauwkeurige voorspelling van de toekomst, hoef je niet te beleggen. Als het voor jou complex is, zoek dan naar andere bedrijven om in te investeren.

  1. Leer van je fouten en ga verder

Je zult je misschien verbazen dat zelfs Warren Buffett fouten maakt, ook grote fouten. Maar hij zorgt ervoor dat hij leert van zijn fouten. Houd overzicht van de fouten die je hebt gemaakt, zodat je weet wat er mis is gegaan en zorg ervoor dat je ze niet herhaalt. Deze lessen moet je met je kinderen en kleinkinderen delen, zodat ze weten welke fouten ze niet moeten begaan.

  1. Diversifieer jouw investeringen

De markt fluctueert constant en de dingen gaan altijd op en neer. Om te voorkomen dat je te veel geld verliest wanneer de waardes dalen, moet je ervoor zorgen dat je over een gediversifieerde portefeuille beschikt. Op die manier zal je een aantal aandelen hebben die stijgen, zelfs wanneer anderen dalen. Een andere optie is om te beleggen in buitenlandse markten, omdat deze aanzienlijk verschillen van die in Nederland of Europa.

  1. Bestudeer jouw portfolio

Het is belangrijk dat je altijd jouw portfolio bestudeert. Wat vandaag goed is voor jouw portefeuille, is morgen misschien niet de beste. Het is belangrijk om te weten wat je hebt en waar je in de toekomst wellicht wijzigingen moet aanbrengen. Wanneer het economische klimaat verschuift, wees dan bereid om ook beleggingswijzigingen aan te brengen.

  1. Kijk naar jouw financiën

Voordat je kunt beginnen met beleggen, moet je eerst kijken hoeveel geld je over hebt om te beleggen. Wees realistisch hierover. Zorg ervoor dat je jezelf laat met genoeg geld om te betalen voor je normale maandelijkse rekeningen, aflossingen, enz. Je hebt niet veel geld nodig om aan de slag te gaan met beleggen, maar er zijn risico’s. Je wilt jezelf niet achterlaten bij het betalen van andere belangrijke rekeningen.

  1. Investeer vroeg

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe beter. Om te beginnen, hoe sneller je begint, hoe minder geld je elk jaar nodig zult hebben om jouw beleggingsdoelen te bereiken. Je inkomsten zullen in de loop van de tijd toenemen, dus wees niet bang om te beginnen met investeren, zelfs als je een student bent, of beter nog, in je laatste jaar van de middelbare school. Blijf de beleggingsmarkt gewoon studeren!