Contact Ons

Dividend is geld dat een bedrijf regelmatig betaalt aan jou als aandeelhouder.  Dividend beleggen kan je soms zien als een vorm van passief inkomen. Als je genoeg geld in bedrijven die dividenden uitgeeft, belegt, kan je elk kwartaal een serieus inkomen verdienen. Volgens Maud heb je soms niet genoeg om te investeren om het zo lucratief te maken, maar in theorie is het mogelijk. Compounding gebeurt wanneer je inkomsten genereert en deze opnieuw investeert, en uiteindelijk inkomsten genereert uit de inkomsten.

Dividendcompoundering vindt plaats wanneer dividenden worden herbelegd om extra aandelen in aandelen te kopen, wat resulteert in hogere dividenden. Als je als Belegger dividendinvesteringen wenst, heb je een aantal opties, waaronder aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s en meer. Het dividendkortingsmodel, of het Gordon-groeimodel, kan nuttig zijn bij het kiezen van aandeleninvesteringen. Deze technieken steunen op verwachte toekomstige dividendstromen om aandelen te waarderen. Het kiezen van individuele aandelen is echter moeilijk. Het is ook riskant als je niet weet wat je doet. Het gaat ook een beetje in tegen de oude Warren Buffett-strategie van investeren.

Het idee achter lui beleggen is, dat je een paar solide fondsen kiest, of groepen van beleggingen, die in de loop van de tijd goed gepresteerd hebben, en voor de lange termijn op je portefeuille zitten, en af en toe aanpassen naarmate je dichter bij je pensioen komt. Wil jij meer informatie over dividend en beleggen neem dan contact met ons op doormiddel van dit contact formulier.