Online betaalmethode

Als je bezig bent om een webwinkel op te starten, dan is één van de belangrijkste dingen waar je over na moet denken welke betaalmethoden je integreert in je webshop. Hierbij is het van belang om genoeg keuzes aan te bieden, omdat mensen tegenwoordig anders zeker zullen afhaken. In dit artikel vind je een handig overzicht van alle populaire betaalmogelijkheden van vandaag de dag. Zo weet je zeker dat je er niet één vergeet.

#1. Internetbankieren

Veruit de meest populaire manier om online af te rekenen is internetbankieren. Hoe dit precies werkt? Je logt in bij een beveiligde omgeving en betaalt vervolgens via een zogenaamde realtime SEPA overschrijving. Bij internetbankieren denkt iedereen al gauw aan iDEAL, maar er zijn ook nog andere aanbieders, zoals Bancontact, Giropay en SOFORT.

#2. Kaartbetalingen

Wil je ook internationaal voet aan de grond krijgen met je webshop, dan moeten je klanten zeker kunnen betalen met een creditcard of een debitcard. Het verschil tussen de twee is simpel: betaal je met een creditcard, dan schiet de creditcardmaatschappij het bedrag voor je voor. Betaal je met een debitcard, dan moet je eerst zelf geld op je kaart zetten om te kunnen betalen. Een aantal bekende aanbieders zijn:

  • Mastercard
  • Visa
  • Maestro
  • American Express

#3. Walletbetalingen

Bestel je wel eens spullen uit het buitenland? Dan heb je dat vast wel eens gedaan via PayPal, een zogenaamde walletbetaling. Dit heet zo omdat je betaalt middels een virtuele portemonnee. Deze manier van betalen is populair omdat je als klant niet bij iedere webshop je bankgegevens hoeft achter te laten. Andere aanbieders van walletbetalingen zijn Amazon Pay, Apple Pay en Payconiq.

#4. Achteraf betalen

Veel klanten willen liever eerst kijken of een product bevalt voordat ze daadwerkelijk gaan betalen. In dat geval is achteraf betalen ideaal. Dit kan via aanbieders als Klarna, Billink of Afterpay. Kiest een klant hiervoor, dan wordt eerst zijn of haar kredietvaardigheid getoetst. Achteraf betalen is namelijk onmogelijk als je een negatieve kredietscore hebt.

#5. Gespreid betalen

In plaats van achteraf te betalen is het ook mogelijk om klanten te laten betalen in termijnen. Zeker als je dure producten verkoopt kan dit van pas komen. Hiervoor kun je gebruik maken van aanbieders als In3 en SprayPay.

Ga voor een online betaalprovider

Zie je door alle mogelijke betaalmethoden het bos niet meer? Door een online betaalprovider in te schakelen voeg je alle betaalmethoden van jouw keuze eenvoudig toe aan je webshop. Zo wordt het leven van jou als ondernemer een heel stuk makkelijker!

Bron : foto by Mediamodifier from Pixabay