investeren-elektrische-autoElektrisch rijden wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Elektrische auto’s zijn over het algemeen namelijk een stuk duurzamer en dus minder schadelijk voor het milieu. Maar is het het waard om te investeren in een elektrische auto? Lees er meer over in deze blog.

Subsidies en regelingen

Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, zijn er bepaalde regelingen en subsidies beschikbaar. De subsidie is voor zowel voor particulieren als zakelijke rijders, waarbij het een stuk goedkoper wordt om een elektrische auto aan te schaffen. Om in een keer een elektrische auto aan te schaffen heb je namelijk wel een goed spaarcentje nodig. Met deze subsidie wordt het kopen van een elektrische auto een stuk toegankelijker.

Daarnaast ben je met een elektrische auto volledig vrijgesteld van BPM. BPM is belasting dat betaald moet worden wanneer je in het bezit bent van een motorrijwielen en personenauto’s. Bij een elektrische auto hoeft dit niet. Verder zijn er nog regionale subsidies beschikbaar, maar dat is per regio verschillend. Bekijk dus in jouw regio welke subsidies er beschikbaar zijn.

Door middel van de subsidies en regelingen, kan het dus een stuk interessanter worden om te investeren in een elektrische auto. De verwachting is dat in de toekomst alle verbrandingsmotoren, die nu in benzineauto’s zitten, vervangen moeten worden voor elektrische motoren. Investeren in een elektrische auto is dus zeker investeren in de toekomst.

Wat voor elektrische auto moet ik dan nemen?

Ga je een elektrische auto leasen of kopen? Dan sta je nu voor de keuze welke auto je gaat nemen. Ga je voor snelheid, lange actieradius of juist voor populariteit? Denk bijvoorbeeld eens aan de Polestar 2 of de VW ID3. Beide nieuwe elektrische auto’s met ook nog eens een mooi uiterlijk.

Beleggen in elektrische auto’s

Doordat elektrische auto de toekomst zijn met betrekking tot verduurzaming van de wereld, kan het interessant zijn om te beleggen in elektrische auto’s. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen in lithium, dit is de grondstof waar de batterijen van worden gemaakt. De batterijen worden op schaal geproduceerd, is er veel vraag? Dan zal er veel geproduceerd worden en een stuk goedkoper worden. En als het goedkoper wordt, zal de vraag alleen maar stijgen. De koersen reageren namelijk heftig op actualiteit, je hebt dus nooit zekerheid.

Bron: Foto door Mike via Pexels